Achtergrondmuziek voor receptie - Zangeres voor ceremonie huwelijk - Akoestisch duo of trio met zang, gitaar en percussie

Home Solo Duo Reacties FAQ Links Uitvaart Contact

huwelijksceremonie in kerk, zangeres Cotton Rose

Ceremonie repertoire tips

De voorbereidingen voor jullie huwelijk zijn in volle gang, jullie genieten van de voorpret, buigen je over het draaiboek voor de ceremonie, en dan... moet je gaan kiezen uit die lange lijst met liedjes, pffff... Deze dan? Of toch maar die?

Jullie entree van de trouwzaal / kerk / strandpaviljoen / boerenschuur of wr de ceremonie dan ook plaatsvindt, is een bijzonder en spannend moment. Kies voor 'jullie' lied. Er zijn gn regels dat het altijd een romantische ballade moet zijn, of juist een vrolijk liefdesliedje. Alles kan en mag, dit is jullie moment :-) Probeer je voor te stellen hoe het eruit ziet, en probeer te voelen wat voor soort lied daarbij past.
Weten jullie allng welk lied je wilt horen maar staat -ie niet in mijn repertoirelijst? Geen probleem: ik studeer 'm graag voor jullie in. 

Andere momenten voor een lied tijdens het burgerlijk huwelijk: 
- tussendoor, na een praatje van een vriend of familielid
- na het jawoord, de ringen en de kus, en/of:
- tijdens het tekenen van de trouwakte.
- slotlied aan het einde van de ceremonie, en/of tijdens het verlaten van de locatie.

In de kerk kun je denken aan:
- na de 1ste lezing
- na de 2de lezing of preek
- na het jawoord, de ringen en de kus
- tijdens de communie/avondmaal
- tijdens collecte
- Ave Maria (of een ander lied) tijdens het bezoek aan Maria (bij katholieke mis)
- slotlied aan het einde, en/of tijdens het verlaten van de kerk

Liedjes tijdens de ceremonie kn je qua onderwerp laten aansluiten op wat er gezegd wordt, maar dat is geen regel.
Tijdens het tekenen van de akte, of tijdens de communie of collecte in de kerk, zijn er een aantal minuten waarin er 'even niks te doen is' voor jullie gasten. Dit is een goed moment voor een rustig luisterlied, of een instrumentaal stuk gitaarmuziek.
Maar niet alles hoeft 'opgevuld' te worden met muziek; tijdens een plechtig moment in een kerkdienst kan ~ stilte ~ ook heel gepast en mooi zijn. Bijvoorbeeld tijdens het aansteken van jullie huwelijkskaars.

Aan het einde van de ceremonie heerst er een feestelijke sfeer: nog even en er gaat geproost worden! :-) Voor dit moment kun je kiezen voor een vrolijke lofzang op de liefde. Of juist voor dat ene speciale en intieme liedje dat jullie beslist nog met jullie gasten en met elkaar willen delen.


Overige tips

Liedjes kiezen: Kopieer onze repertoirelijst in een Wordbestand en ga de liedjes die je zker net wilt horen gewoon deleten (of print 'm uit en ga ze lekker doorstrepen). De titels die je aanspreken geef je een kleurtje of je zet er een sterretje voor. 
Ga op je gemak de originelen beluisteren op Youtube of Spotify en ga evt. de teksten lezen op internet. Probeer je voor te stellen hoe het zou kunnen klinken met mijn stem en gitaar... Het wordt een afvalrace, neem er de tijd voor, dus: begin op tijd ;-) 

Volgorde van de liedjes in jullie draaiboek: Schrijf de titels en thema's van de liedjes op strookjes papier. Ook de onderwerpen van de speeches als je die al weet, en de andere onderdelen in het draaiboek. Ga vervolgens gezellig samen zitten 'puzzelen' totdat je de volgorde hebt die jullie het meest aanspreekt. 

Mochten jullie er tch niet uitkomen: laat het me weten, ik denk graag met jullie mee.

Liseth
Cotton Rose
2019 Liseth Horsten