Achtergrondmuziek voor receptie - Zangeres voor ceremonie huwelijk - Akoestisch duo of trio met zang, gitaar en percussie

Home Solo Duo Reacties FAQ Links Uitvaart Contact

akoestische achtergrondmuziek voor receptie


Frequently Asked Questions

Veelgestelde Vragen, en Antwoorden.
Staat je vraag er niet bij? Stel 'm hier

Voor livemuziek tijdens een uitvaart wil ik je verwijzen naar:
Cotton Rose Uitvaartmuziek


Optie en kijkmogelijkheid

V: Is een optie plaatsen gratis?

A: Ja, een optie plaatsen is gratis en zorgt ervoor dat ik de datum gereserveerd houd (mocht er in de tussentijd een andere aanvraag binnenkomen, dan hebben jullie nog steeds de eerste keus!). Een optie blijft twee weken staan en kan daarna nog eenmaal verlengt worden, bijvoorbeeld tot een kennismaking en kijkoptreden bij mij thuis in Tilburg. 

V: Klinkt leuk, hoe ziet zo'n kijkoptreden er uit? 

A: Om jullie te laten proeven van hoe de muziek live aanvoelt, en natuurlijk om te zien met wie jullie in zee gaan, maken we een afspraak voor een kennismaking. Ik speel wat liedjes en we kunnen jullie ideeën bespreken. Bij elkaar duurt dat ongeveer een uur. Hierna kunnen jullie gaan beslissen of je de boeking definitief wilt maken.

V: Wij wonen te ver van Tilburg af om langs te komen... wat nu?

A: Geen probleem: kennismaken kan ook via Skype. We spreken via mail of telefonisch een datum en tijdstip af, en via de webcam krijgen jullie een privéconcert in jullie eigen huis! :-)


Werkwijze ceremonie, en repertoire

V: Oké, wij willen je definitief boeken voor onze ceremonie. Hoe werkt dat?

A: Dan hebben we al contact gehad en zijn de meeste vragen al beantwoord ;-) Ik stuur jullie een mail met een lijstje waarin jullie alle praktische gegevens kunnen invullen. Jullie gaan aan de slag met het uitzoeken van liedjes en met het draaiboek. We houden contact en ongeveer drie weken voor jullie trouwdatum bespreken we het definitieve repertoire en de laatste details. 

V: Wij vinden het erg moeilijk om liedjes te kiezen... help!

A: Hier vindt je handige tips voor het kiezen van de liedjes tijdens de ceremonie en voor de juiste momenten in het draaiboek. Komen jullie er toch niet uit; neem gerust contact op en we gaan er samen voor zitten. 

V: 'ons' liedje staat niet in je repertoirelijst, doe je ook verzoekjes?

A: Jazeker, hiervoor betaal je een bescheiden meerprijs en ik studeer het in.

V: Mogen wij jullie repertoire bepalen voor de receptie?

A: Tot op zekere hoogte. Ik ga ervan uit dat jullie de repertoirelijst hebben bekeken en daarmee akkoord gaan, anders zouden jullie ons tenslotte niet boeken. Wij stellen zelf een setlijst samen, maar jullie kunnen eventueel een voorkeur aangeven voor rustige achtergrondmuziek of wat meer uptempo repertoire. En als er een liedje in de lijst staat dat je heel graag, of absoluut niet, wilt horen kun je dit ook doorgeven.

V: Wij zoeken voor ons feest troubadour-achtig entertainment, oftewel muzikanten die langs de tafeltjes lopen. Zijn jullie daarvoor te porren?

A: Nee, daarvoor is Cotton Rose minder geschikt. Wij zitten graag op een vaste plek en spelen versterkt tijdens een receptie of feest.

V: kan ik jullie ook uitnodigen bij ons thuis om mijn vrouw, die 60 wordt, toe te zingen? En misschien nog een setje geheel akoestisch te spelen? 

A: Natuurlijk! Wij zijn zéker ook te boeken voor een huiskamerconcert, inclusief 'Lang-zal-ze-leven' ;-) 

Of een tuinconcert ;-) 
(foto: repetitie in de achtertuin)

Over Cotton Rose

V: Doen jullie dit voor je werk of voor de lol?

A: Wij zijn kleine zelfstandigen en verdienen ons inkomen met verschillende projecten in de uitvoerende muziek en het muziekonderwijs. Cotton Rose is één van de commerciële projecten, dus dit is inderdaad ons werk. Waar we veel lol in hebben ;-)

V: Hoe lang bestaat Cotton Rose al? Wie doet er wát?

A: De naam Cotton Rose bestaat vanaf januari 2009. Het is een doorstart van Duo Opmaat, opgericht door zangeres Bianca van der Heijden in 2003 die aanvankelijk optrad met een gitarist als begeleider. Later met Liseth Horsten op gitaar en tweede zangstem, waardoor het ook op het gebied van zang steeds meer een duo werd. 
Toen de werkzaamheden van Bianca veranderden, heeft Liseth begin 2009 het duo overgenomen en er een nieuwe draai aan gegeven: vanaf toen werd het Cotton Rose, met een nieuw concept en een eigen website. In 2011 is Bianca gestopt om zich te wijden aan andere projecten en is Liseth verder gegaan met andere muzikantes en solo.

V: Die naam Cotton Rose: katoenroos?.. hoe kom je er aan en wat betekent het?  

A: Ik zocht een naam die iets te maken had met een bloem en het liefst een roos vanwege de huwelijken en uitvaarten. Het moest ook goed passen bij akoestische gitaar en zang. En in het Engels omdat veel van het repertoire Engelstalig is. Al zoekend op internet kwam ik de Hibiscus tegen; een weelderige, wit tot diep-roze, roos-achtige bloem die in één nacht van kleur kan verschieten. De Engelse naam van deze bloem is Cotton Rose.. Dat vond ik perféct bij onze muziek passen! De veelzijdigheid van het kleurenpallet, de wilde en weelderige katoen-achtige blaadjes, de landelijke sfeer die de naam oproept... Cotton Rose was een feit :-)


Staat je vraag er niet bij? Stel 'm hier
© 2019 Liseth Horsten